Letartóztatták a kocsmáros-gyilkosság gyanúsítottjait

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Egy 51 éves vegyesbolt és presszótulajdonost öltek meg a múlt héten szerdán éjjel Piricsén, s a holttestet másnap találták meg a kocsma raktárában - emlékeztetett a nyírségi főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. Orosz István alezredes elmondta, a nyomozás során terelődött a gyanú egy öttagú társaságra, amelynek tagjai ellen jelenleg is folyik rendőrségi eljárás rablás, lopás és más bűncselekmények miatt.

Az agresszív, a rendőri intézkedéseknek mindig ellenálló és azok ellen rendre feljelentéssel élő csoport három tagja azért került a nyomozók látókörébe, mert egyikük márkás cipőjének nyoma megegyezett a bűncselekmény helyszínén talált nyommal.

A nyomozás során a 21 éves fiatalember beismerő vallomást tett, miszerint pénzt akartak szerezni a megölt embertől, s a gyilkosságot ő követte el. Egy nagyméretű reszelővel fejbe vágta a sértettet, majd a nyél nélküli részével megszurkálta. A vallomás igazságtartalmának ellenőrzésébe szakértőket vontak be. A reszelőt, valamint az elhunyt ellopott és elásott mobiltelefonját a rendőrség a gyanúsítottak által jelzett helyen megtalálta.

Nem javult az összevert török állapota

A bűnügyi osztályvezető elmondta azt is, hogy a nyíregyházi kórház intenzív osztályán még mindig válságos állapotban van az a török állampolgár, akit még szeptember 6-án öt mátészalkai lakos bántalmazott súlyosan Ökörítófülpösön, mert nem ivott velük a helyi kocsmában.