Vágólapra másolva!
Kincses Gyulát, az Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet főigazgatóját jelölték az Egészségügyi Minisztérium államtitkárának az SZDSZ ügyvivői csütörtöki budapesti ülésükön - közölte Horn Gábor ügyvivő.
Vágólapra másolva!

A gyermek-fül-orr-gége szakorvos végzettségű Kincses Gyula 1990-94 között az MDF parlamenti képviselője, 1992-től a Népjóléti Minisztérium egészségügyi rendszerváltozást koordináló bizottságának elnöke volt. 2001-ben az Egészségügyi Minisztérium reformügyekért felelős miniszteri biztosaként az Orbán-kabinet főtanácsadója, majd a Medgyessy-kormány egészségügyi tárcájának tanácsadója lett. A Gyurcsány-kormány idején az egészségügyi reform előkészítésén dolgozott.

Kincses jelölését az ügyvivők egyhangúlag támogatták. Horn Gábor beszámolt arról, hogy a szakember már mintegy másfél éve részt vesz a liberális egészségügyi reform kidolgozásában. Az ügyvivő elmondta azt is, hogy Kincses Gyula személyéről konzultáltak Gyurcsány Ferenc kormányfővel, aki támogatta a jelölést.

Az államtitkári posztot négy hónapig betöltő Kovács Attila szeptember 10-én mondott le, arra hivatkozva, hogy visszatér a szakmájához és orvosként folytatja munkáját.