Főrendőrök is felelnek az iratlopásért

Vágólapra másolva!
Főrendőrök is megüthetik a bokájukat a Nemzeti Nyomozó Irodánál történt iratlopási ügyben. Lezárult ugyanis az ORFK által indított vizsgálat, és négy ember ellen fegyelmi vizsgála indult, köztük hárman vezető beosztású rendőrök.
Vágólapra másolva!

Befejeződött az Országos Rendőr-főkapitányság által indított vizsgálat a Nemzeti Nyomozó Irodánál történt iratlopási ügyben - közölte Bencze József országos rendőrfőkapitány, aki elmondta azt is, hogy jelenleg négy ember ellen folyik fegyelmi vizsgálat, ebből három vezető beosztású rendőr.

Az nem derül ki a Bencze tájékoztatójáról szóló beszámolóból, hogy ezt a négy embert pontosan miért vonják felelősségre. Az elhangzott ugyanakkor, hogy a vizsgálat végén egy 25 pontos intézkedési tervet fogalmaztak meg, aminek végrehajtását az NNI igazgatója, Bolcsik Zoltán feladatként kapta.

Az NNI augusztus elején közölte, hogy allamtitoknak minősített iratot loptak el az iroda épületéből július 24-e és 31-e között. A belső vizsgálat során kiderült, hogy a dokumentum biztosan eljutott egy újságíróhoz, de mások is megszerezhették.

Később több szerkesztőség is megkereste a rendőrséget, hogy valóban eljutott hozzájuk egy ilyen irat. Az NNI akkori közleménye szerint feltételezhető, hogy a lopással nem az államtitok megsértése, hanem a rendőrség és a Nemzeti Nyomozó Iroda lejáratása volt a cél.