Biciklisek közé hajtott egy autós

Vágólapra másolva!
Egy biciklis meghalt és többen megsérültek, amikor az 51-es főúton egy autós kerékpárosok közé hajtott. Kazincbarcika és Kaposmérő közelében is halálra gázoltak egy biciklivel közlekedő férfit. Kaposmérőnél cserbenhagyásos gázolás történt, a tizenhat éves autóst elfogták a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Hat, munkába menő kerékpáros közé hajtott hétfőn egy autós az 51-es főúton. Az egyik biciklis a balesetben életét vesztette, egy életveszélyes, két súlyos és két könnyű sérültet szállítottak a mentők kórházba. A főút érintett szakaszát reggel lezárták - mondta az MTI-nek a Bács-Kiskun Megyei Rendőrkapitányság ügyeletese.

A baleset reggel hat óra körül történt Szalkszentmárton és Tass között - mondta Nyíkos Tamás törzszászlós. A gázoló személygépkocsi vezetője a balesettől távolabb állt meg, majd visszatért a helyszínre - tette hozzá a szóvivő.

Vasárnap este életét vesztette egy 43 éves baglaspusztai biciklis, akit Kaposmérő külterületén elgázolt egy személyautó. A vezető segítségnyújtás nélkül elhajtott - közölte a Somogy megyei rendőrség. A cserbenhagyó gázolót, egy 16 éves kaposmérői fiatalembert egy órával később elfogták a rendőrök. Halálos baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt indítottak ellene eljárást.

Kazincbarcika közelében, a 26-os főúton is kerékpáros baleset történt. Egy bicikliző férfit gázolt el egy személyautó hétfőre virradó éjjel - közölte a távirati irodával Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A főút és az ipari út kereszteződésénél történt a baleset, az elsődleges információk szerint az autót vezető 39 éves férfi gyorsan hajtott, későn vette észre az úttesten áthaladó 43 éves kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette.