Erőszakmentességről beszélt Orbán a pikniken

Vágólapra másolva!
Népszavazás erőszakmentesség és a jobboldal egysége - az MTI fideszes körökből származó információi szerint többi között erről beszélt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szombaton a Somogy megyei Kötcsén megrendezett Polgári Pikniken.
Vágólapra másolva!

A Fidesz elnöke a sajtó számára zárt tanácskozáson tartott záróelőadásában a távirati iroda információi szerint azt mondta: a Fidesz nem tér le a demokratikus eszközök útjáról.

A távirati irodának név nélkül nyilatkozó fideszes vezető szerint Orbán Viktor arról beszélt, hogy a népszavazás az egyetlen olyan megoldás, amely a Fidesz kezében van. Más megoldást nem lát, amellyel demokratikus módon és erőszakmentesen döntésre lehet vinni Magyarország legfontosabb problémáit, legyen szó egészségügyről vagy oktatásról.

A pártelnök többször hangsúlyozta az erőszakmentességet, és szintén fontosnak nevezte a jobboldal egységét, mert szerinte egy egységes jobboldallal nem tud semmit kezdeni a baloldal.

A már hagyományossá vált Polgári Pikniken csaknem 400-an vettek részt, napközben jobboldali közéleti személyiségek és polgármesterek tartottak előadást, fórumbeszélgetést. Például Morvai Krisztina, az október 23-i eseményeket vizsgáló Civil Jogász Fórum vezetője, Balog Zoltán, az Országgyűlés Emberi Jogi Bizottságának fideszes elnöke, Fábri Sándor humorista, Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök, illetve Kósa Lajos, Lázár János, Nógrádi Zoltán és Szita Károly fideszes városvezetők.