Feloszlatás lett a budakalászi viaskodás vége

Vágólapra másolva!
Feloszlatta magát a képviselő-testület Budakalászon, miután a polgármestert már saját pártja, a Fidesz többsége sem támogatta. A polgármester nem akart lemondani, és visszautasította a vádakat, hogy a szcientológia egyház befolyása alatt áll, és ezért nem a település érdekeit szolgálja.
Vágólapra másolva!

A hétfő esti ülésen döntöttek úgy a képviselők, hogy feloszlatják a testületet. Az ülésen történtekről Jármai Pál (Fidesz) elmondta, hogy a 18 tagú testületből az ülésen 16-an vettek részt, s közülük 11-en szavaztak a feloszlatás mellett. Az indok az volt, hogy a testület nem tudott eredményesen együtt dolgozni a Fidesz támogatásával nyert polgármesterrel - tette hozzá.

A dolog érdekességéhez tartozik, hogy a testület jelen lévő hat fideszes képviselője közül egy nem szavazta meg a feloszlatást, viszont két MSZP-s képviselő is a többséggel együtt voksolt. Most összeül a helyi választási bizottság, hogy kijelölje az új választás kiírásának időpontját, amelyre a törvény szerint 72 napon belül kell sort keríteni - hívta fel rá a figyelmet Jármai Pál.

Az [origo] is beszámolt a konfliktusról, amelynek során a Fidesz azért vonta vissza a támogatását Parlagi Endre polgármestertől, mert szerintük kiderült: kötődik a szcientológiai egyházhoz. Ez magában hordja annak veszélyét, hogy a falu vezetője a döntéseinél nem a település, hanem az egyház érdekeit részesíti előnyben - érvelt a párt.

Parlagi nem volt hajlandó lemondani, szerinte ugyanis semmi nem indokolta ezt a lépést."Az önkormányzat nincs csődben, a féléves mérleg pozitív, csak azért nem lehet valakit lemondatni, mert nem kedvelem" - mondta korábban az [origo]-nak Parlagi.