Gyermekorvos lehet az új egészségügyi államtitkár

Vágólapra másolva!
A Napi Gazdaság és a Népszava is úgy tudja, a Budai Gyermekkórház igazgatója, Badacsonyi Szabolcs lehet a hétfőn lemondott egészségügyi államtitkár, Kovács Attila utódja. A gyermekorvos úgy nyilatkozott, szívesen elvállalná a feladatot.
Vágólapra másolva!

Badacsonyi Szabolcs, a Budai Gyermekkórház igazgatója (egyben SZDSZ-es önkormányzati képviselő) lehet az új egészségügyi államtitkár - értesült a Napi Gazdaság és a Népszava. A lapok szerint Badacsonyi még nem kapott hivatalos felkérést, de már több szabad demokrata politikus is megkereste. Az igazgató a Napi Gazdaságnak azt mondta, nem zárkózik el semmi új elől, szívesen vállalná az államtitkári megbízást.

A tárca korábbi államtitkára, a májusban hivatalba lépett Kovács Attila hétfőn jelentette be távozását. A minisztérium közleménye szerint azért távozott, hogy visszatérhessen szakmájához és orvosként folytathassa munkáját.

Badacsonyi az SZDSZ egészségügyi kabinetjének titkára, a fővárosi választmány elnökségi tagja, neve már májusban is felmerült a lehetséges jelöltek közt. Korábban azt mondta, nem a biztosítási reform a legfontosabb kérdés, hanem az, hogy sikerüljön a betegek és a dolgozók számára egyaránt kedvező módon átalakítani a rendszer egészét.

A biztosítási rendszerről folyó koalíciós vitáról Badacsonyi óvatosan nyilatkozott. Azt mondta, nem szabad elhibázni a rendszer átalakítását, szerinte egy rossz struktúránál még a jelenlegi is jobb. Az SZDSZ ügyvivői testülete csütörtöki ülésén dönt a jelölésről.