A pszichiátriáról börtönbe szállították Kabait

Vágólapra másolva!
A rendőrség hétfőn az OPNI-ból a büntetés-végrehajtás Nagy Ignác utcai épületébe szállította Kabai Károlyt, Veres János pénzügyminiszter egykori üzlettársát, akit többek között adócsalás miatt ítéltek el. A vállalkozó a bírósági ítélet után nem vonult be a börtönbe, férfit a Hír Tv munkatársai találták meg pénteken az OPNI-ban.
Vágólapra másolva!

Átszállították hétfőn az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetből (OPNI) a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Nagy Ignác utcai épületébe Kabai Károly volt nyírbogáti alpolgármestert, Veres János pénzügyminiszter egykori üzlettársát, akit adócsalás és más bűncselekmények miatt jogerősen 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítéltek - olvasható a rendőrség honlapján.

Kabait még szombaton őrizetbe vették az OPNI-ban, miután a rendőrök konzultáltak kezelőorvosával. A Hír Tv munkatársai találták meg pénteken az egészségügyi intézményben, ahol gyógykezelés alatt állt.

Kabai 2001-ben fél évig Nyírbogát alpolgármestere, a mostani választási ciklusban - tavaszi lemondásáig - a nyírbátori választókerület MSZP-s alelnöke volt. Az 1990-es években színesfém-kereskedéssel foglalkozott, később pedig a jelenlegi pénzügyminiszter, Veres János üzlettársa volt.

Az elítélt azt kérelmezte, hogy egészségi állapota miatt halaszthassa a börtönbüntetés megkezdését, kérelmet azonban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság augusztus 2-án jogerősen elutasította. A vállalkozónak augusztus 21-én kellett volna jelentkeznie a nyíregyházi büntetés-végrehajtási intézetben, Kabai azonban ezt nem tette meg.