Otromba buzizás miatt akadt ki Gyurcsány

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök és az egész kormány is megjelent a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón, ahol a "gyülekező fasiszták" ellen tiltakoztak. A Magyar Gárda mellett attól is elhatárolódtak, hogy egy honlapon a homoszexualitását vállaló Szetey Gábor államtitkárról sértő fotómontázs jelent meg. A kép Szeteyt az auschwitzi haláltábor bejárata előtt ábrázolja. Az internetes oldal két vezető munkatársát kirúgták a fotó miatt.
Vágólapra másolva!

"Ez gazemberség" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón, arra utalva, hogy szerda délelőtt a Lánchíd Rádió honlapján sértő fotó jelent meg Szetey Gábor személyügyi államtitkárról.

Az államtitkár egy hónapja nyíltan vállalta homoszexualitását, a rádió honlapján megjelent montírozott fotó ruháján rózsaszín háromszöggel, a háttérben az auschwitzi haláltáborral ábrázolja Szeteyt. A rózsaszín háromszög a homoszexuálisok megkülönböztető jelzése volt a náci birodalomban.

A tájékoztatón a kormány minden tagja megjelent, hogy kifejezze szolidaritását az államtitkárral. Szetey is jelen volt, és azt mondta: "Minden más napon személyügyi államtitkár vagyok, és meleg, de ma elsősorban meleg vagyok, zsidó vagyok, cigány vagyok (...) és ember vagyok" - fogalmazott. Azt üzente a kép készítőinek, hogy nem tudják megfélemlíteni.

A Szeteyt érintő fotó mellett a kormány foglalkozott a hét végén megalakult Magyar Gárdával is. E szerint mindent megtesznek a szélsőséges ideológiák és mozgalmak visszaszorítása érdekében. Gyurcsány szerint Magyarországon "fasiszták gyülekeznek", akik magukat nemzetinek, konzervatívnak és jobboldalinak mondják.

"Azzal kezdődött, hogy Göncz Árpádot kifütyülték, és mára odáig jutottunk, hogy el lehet magyarázni, hogy miért nem baj az, ha a köztársasági elnök székhelye előtt egy szélsőjobboldali szervezet tart gyűlést" - utalt Gyurcsány a Magyar Gárda szombati eskütételére.

Gyurcsány közölte: a kormány arra kéri a köztársasági elnököt, a történelmi egyházakat és a legnagyobb ellenzéki pártszövetség vezetőjét, hogy egyértelműen határolódjanak el a Magyar Gárdától és más szélsőséges szervezetektől.

A Fidesz a Lánchíd Rádiós képpel kapcsolatban annyit közölt: a témában csütörtökön tartanak sajtótájékoztatót.