Stabil állapotban van a partfalról lezuhant nő

Vágólapra másolva!
Még nem ítélhető meg, hogy lesz-e maradandó károsodása annak a nőnek, aki az augusztus 20-i tűzijáték után zuhant le kislányával a pesti Duna-partra. A nőt súlyos gerincsérülésekkel szállították kórházba, de nincs közvetlen életveszélyben.
Vágólapra másolva!

Nincs közvetlen életveszélyben az a nő, aki kislányával az augusztus 20-i tűzijáték után esett le a Lágymányosi híd és a Petőfi híd közötti nyolc méter magas partfalról, de még nem ítélhető meg, hogy lesz-e maradandó károsodása - közölte az MTI-vel szerdán Szita János, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet (OBSI) orvos-igazgatója. A nőt súlyos gerincsérülése és lábszártörése miatt kedden megműtötték, jelenleg az intenzív osztályon fekszik, stabil az állapota. Szita János csütörtökre ígért további tájékoztatást a beteg állapotáról.

A harminc év körüli nőt és 6 éves kislányát kedden reggel hozták fel tűzoltók a Lágymányosi híd és a Petőfi híd közötti nyolc méter magas partfal aljáról speciális, alpintechnikai módszerekkel. A tűzoltóság szóvivője a Nemzeti Színház közelében történt balesetről a kislányra hivatkozva közölte: anya és lánya kettesben nézték 20-án este a tűzijátékot, amelynek végén egy szerencsétlen mozdulat következtében mindketten lezuhantak a partra.

A nőt másnap reggel találták meg és szállították a kórházba. A kislány komolyabb sérülés nélkül megúszta a balesetet, csak zúzódásokat szenvedett az eséstől. Melly András, az OBSI főorvosa kedden azt mondta, az anya és lánya egy vaskapaszkodón próbált felmászni a rakpartról, innen eshettek vissza.

Gál J. Zoltán államtitkár, az augusztus 20-i ünnepségek lebonyolítását irányító testület vezetője arra a kérdésre, hogy az ügyben indul-e vizsgálat, azt mondta: a nő és kislánya nem a tűzijáték helyszínén volt, hanem egy elhagyatott szakaszon a Lágymányosi hídnál.