Rablógyilkossággal gyanúsított férfit fogtak el

Vágólapra másolva!
Szolnokon őrizetbe vették egy 33 éves hajléktalant, akit egy 66 éves, szintén hajléktalan férfi meggyilkolásával és kirablásával gyanúsítanak.
Vágólapra másolva!

A férfit azzal gyanúsítják, hogy 2007. augusztus 1-jén éjjel a Szolnok-Besenyszög közötti tanyavilágban több késszúrással megölt egy 63 éves szolnoki hajléktalan férfit, aki már több éve élt egy olyan tanyán, amelynek tulajdonosai befogadták. A férfi ételt, italt és fedelet kapott, cserébe pedig rendben tartotta a tulajdonos házának környékét és gondozta az állatokat.

Augusztus 2-án bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint reggel holtan találták befogadói a tanyán. A rendőrök egy 33 éves hajléktalant gyanúsítanak az emberöléssel. A férfi a gyilkosság után átkutatta a tanyát és egy motoros fűkaszát, egy táskarádiót, egy karórát, egy 25 literes alumínium tejeskannát és egy régi kerékpárt vitt magával, hogy azokat később értékesítse. A lopási kár mintegy 120 ezer forint.

A férfi már tíz alkalommal volt büntetve, jelenleg is három rendőrkapitányság körözteti betöréses lopásokért. Élet elleni bűncselekményt még nem követetett el, most viszont nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt vették őrizetbe - közölte Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.