Nemzetközi prostitúciós hálózatra csapott le a rendőrség

Vágólapra másolva!
Kölnben és egy magyar éjszakai klubban futtatott 2001 óta prostituáltakat egy 42 éves férfi és négy társa, akiket a nyomozók július elején fogtak el; a férfiakat a kerítés mellett azzal is gyanúsítják, hogy a prostitúcióból származó jövedelmet legális vállalkozásokban mosták tisztára.
Vágólapra másolva!

A szervező, egy 42 éves férfi, aki civilben egy éjszakai lokált üzemeltetett, és négy gyanúsított társa - az úgynevezett menedzserek - szobákat béreltek Kölnben, gondoskodtak a lányok kiutaztatásáról, begyűjtötték a megkeresett pénzt és ellenőrizték a napi forgalmat. Egyszerre hat prostituáltat dolgoztattak. A prostituáltaknak 10-14 nap alatt tízezer eurót kellett megkeresniük. Ennek felét a 42 éves szervezőnek kellett leadniuk. A férfi bevétele több százmillió forint lehetett a rendőrség szerint, a bevétele napi egymillió forint körül volt.

A gyanúsított férfi a bevétel egy részéből nagy értékű ingatlanokat, járműveket vásárolt családtagjai, és a feltételezett bűntársai nevére, így leplezve vagyonosodást az adóhivatal előtt. Ügyvédi segédlettel 2006-tól a prostitúcióból származó pénzt legális üzletekbe fektette. Erre egy ingatlanhasznosító és egy bányavállalkozást használt fel, ahol üzletrészeket vásárolt.

A gyanúsítottak elfogásakor lefoglalt bizonyítékok a kerítés mellett a pénzmosás gyanúját is alátámasztják. Emellett alapos a gyanú, hogy más gazdasági bűncselekményeket is elkövettek a gyanúsítottak.

A bíróság a rendőrség kezdeményezésére intézkedett a férfi vagyonának zár alá vételéről, amelynek értéke 500 millió és 1,5 milliárd forint közé tehető.