Hazai templomokat rövidített meg egy spanyol álszerzetes

Vágólapra másolva!
Debrecenben és Budapesten is megrövidített több templomot egy spanyol férfi, aki hol olasz, hol monacói szerzetesnek kiadva magát szállást kért, de nem fizetett. Sőt volt olyan templom, ahonnan több mint százezer forintot lopott.
Vágólapra másolva!

Szerzetesnek adta ki magát egy spanyol férfi, és így károsított meg egyházi intézményeket Budapesten. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint az 55 éves férfi augusztus 11-én az egyik belvárosi templomba betérve olasz Ágoston-rendi szerzetesnek adta ki magát. Azt állította, hogy Litvániában vett részt egy misszióban, ahol megbetegedett, ezért Budapestre került kórházba, és az elöljárója lefoglalta számára a repülőjegyet Bécsből Rómába, azonban nincs pénze arra, hogy Bécsbe utazzon.

A templom vezetője nem adott pénzt az olasz szerzetesnek, mert az nem mutatta be az iratait. A férfi ezután távozott a templomból. A templom vezetője azonban még ugyanaznap egy másik egyházi intézményben felismerte a férfit. Ott azt mondták neki, két hete lakik náluk a monacói szerzetes, aki sem a szállásért, sem az étkezésért nem fizet, hanem postai úton kívánja majd kiegyenlíteni a számlát. Az V. kerületi templom vezetője ezután bejelentést tett a rendőrségen, és a nyomozók másnap elfogták a férfit.

A rendőrség szerint a férfi körülbelül két hónappal ezelőtt Debrecenben szintén szerzetesnek adta ki magát, majd július közepén egy másik budapesti rendházban is olasz Ágoston-rendi szerzetesként kért ötnapi szállást, majd eltulajdonított több mint százezer forintot. A rendőrség csalás miatt indított eljárást a férfi ellen, és azt kéri, jelentkezzenek azok, akiket szintén megkárosított a szerzetes.