Állítólag rendőrök vertek meg roma fiatalokat

Vágólapra másolva!
Egy roma fiatalember azt állítja, hogy szolgálaton kívüli, ittas rendőrök bántalmazták péntek este Mohácson. Szerinte személyes ügy miatt kötöttek bele, korábban ugyanis autójával összekoccant az egyik rendőr édesapjával. A pécsi ügyészség vizsgálja, valóban rendőr verte-e meg a 19 éves fiút és barátnőjét.
Vágólapra másolva!

A mohácsi rendőrkapitányság vezetője hétfőn a Pécsi Nyomozó Ügyészséghez fordult, hogy vizsgálják ki annak a roma fiatalembernek az ügyét, akit állítása szerint szabadidős rendőrök bántalmaztak. Gál Vilmos kapitányságvezető további részleteket nem közölt, arra hivatkozva, hogy innentől kezdve már az ügyészségnek kell kiderítenie, valóban érintett-e rendőr a történtekben.

Az eset egyik sértettje, K. Zoltán az MTI-nek elmondta, hogy pénteken este fél tíz körül barátnőjével és rokonával az egyik mohácsi benzinkútnál tartózkodott, amikor három, láthatólag ittas állapotban lévő civil ruhás rendőr odalépett hozzájuk. A 19 éves fiatalember azt állítja, hogy rövid szóváltást követően kirángatták az autójából, majd őt és a barátnőjét többször megütötték, megrúgták, közben származására is megjegyzéseket tettek.

K. Zoltán szerint azért verték meg, mert korábban autóval összeütközött az egyik rendőr édesapjával. "Összeszólalkoztunk, de mivel ismertem őt, mert hozzám közel lakik, és az eset nem volt több egy kis koccanásnál, annyiban hagytuk a dolgot, betétlapot sem töltöttünk ki" - mondta el.

Miután a támadók elmentek, telefonon értesítették a rendőrséget, és orvosi látleletet is készíttettek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseikről.