Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Ismét Nagy Attila független jelölt lett a polgármester Sellyén, ahol megválasztották a képviselő-testület tagjait is a vasárnap tartott, megismételt időközi voksoláson.

A polgármester-választás győztese 800, míg szintén független ellenfele, Förster Gyula korábbi polgármester 603 szavazatot kapott. Az időközi választásra azért volt szükség, mert a képviselő-testület április 25-én feloszlatta önmagát. A tizenegy testületi tagból heten úgy döntöttek, morális okok miatt a jövőben nem kívánnak együtt dolgozni Förster Gyulával.

A feloszlatás hátterében a polgármester feleségének ingatlanvásárlása állt. Förster Gyula felesége Sellyén hatmillió forintért vett telket egy tönkrement pécsi vállalkozástól. Ezt később a polgármester a városnak felajánlotta megvételre, azt ígérve, hogy haszon nélkül továbbadja az önkormányzatnak. A képviselők többsége szerint azonban a polgármester nem mondott igazat, mert a telket egymillió forinttal drágábban kínálta az amúgy is nehéz helyzetben lévő városnak.

Az első, július 8-án megtartott időközi választáson is Nagy Attila lett a polgármester, és megválasztották a képviselő-testület tizenegy tagját is, de a területi választási bizottság múlt hét kedden megsemmisítette az eredményt, ezért a választást meg kellett ismételni.