Dugókat keresnek a rendőrök Budapesten

Vágólapra másolva!
A Budapesten közlekedők segítségével keresi a rendőrség azokat az útszakaszokat, ahol a leggyakrabban alakulnak ki dugók. Az [origo] által megkérdezett taxicég kapásból felsorolt öt kritikus pontot, ahol valóban szükség lenne rendőrökre, ők ugyanis már jelenlétükkel fegyelmezhetnék az autósokat.
Vágólapra másolva!

"Megfigyelte már, hogy mindig ugyanott kerül dugóba?" - kérdezi a Budapesti Rendőr-főkapitányság, amely most a lakosság segítségét kéri. Felmérést végeznek a "fővárosi közlekedés legkritikusabb pontjairól", és ehhez várják a közlekedők tapasztalatait a [email protected] e-mail címre.

"Melyik Budapest 10 olyan pontja, ahol a gépkocsival való közlekedés a legtöbb akadályba ütközik! Melyek ezek az akadályok és miért okozhatnak problémát?" - áll a csütörtökön közzétett felhívásban. A rendőrség célja, hogy a lakosság tapasztalatainak megismerése után változtassanak a mostani gyakorlaton, és a rendőrök mostantól a "legszükségesebb helyeken és legfontosabb időkben lehessenek jelen".

Erre valóban szükség lenne az [origo] által megkérdezett taxistársaság vezetője szerint. Lengyel Sándor, a 6x6 taxi üzletágigazgatója azt mondta, hiányoznak a motoros rendőrök az utakról. Lengyel szerint már önmagában a rendőrök jelenléte is segítene, a sofőrök ugyanis őket látva fegyelmezettebbek lennének. Most gyakran előfordul, hogy egy kereszteződésbe akkor is behajtanak az autósok, ha tudják, hogy bennragadhatnak. A rendőrök jelenlétében talán mégse tennék ezt - mondta Lengyel Sándor.

A BRFK sajtóosztályán az [origo] érdeklődésére hétfőn elmondták, hogy eddig nem sok levél érkezett, és azok tartalmáról sem adtak egyelőre tájékoztatást. Így is fel lehet azonban sorolni néhány olyan útvonalat, ahol mindennaposak a fennakadások. Lengyel Sándor szerint a délutáni - 4-től 6 óráig tartó - csúcsidőszakban gyakoriak a torlódások az Erzsébet hídon és a Kossuth Lajos utcán. Reggel és délután is sokszor bedugul a Margit híd, illetve a Margit körút. A taxis vezető a kritikus pontok közé sorolja a Déli pályaudvar környékét, egész konkréten az Alkotás utat.

Reggelente sok városba érkező autós használja a Hűvösvölgyi utat, ahol ezért szintén be szokott állni a forgalom - mondta Lengyel Sándor, aki az utóbbi időben felfigyelt arra is, hogy aLágymányosi hídról nehezen lehet lejutni a budai oldalon az alsó rakpart felé. Szerinte ennek valamilyen lámpabeállítási oka lehet.