Előkerült a futárt fegyverrel fenyegető autós

Vágólapra másolva!
A szombati híradások nyomán jelentkezett a rendőrségen az a férfi, aki kedden valószínűleg fegyverrel fenyegetett meg egy kerékpáros futárt Pesten. A rendőrség szerint az illető a korábbi hírekkel ellentétben nem országgyűlési képviselő.
Vágólapra másolva!

Jelentkezett az a férfi, aki a hét elején feltehetően fegyverrel fenyegetett meg egy biciklis futárt a fővárosban, a Kodály körönd közelében. A Budapesti rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerint a férfi a szombati híradásokat követően jelentkezett a rendőrségen. Kormos Endre szerint, mivel az 56 éves - V. J. monogramú - magyar állampolgár nem országgyűlési képviselő, a garázdaság miatt indított eljárást a BRFK VI. kerületi rendőrkapitánysága folytatja tovább. Az ügyben az ellentmondások feloldásához további vizsgálatokra van szükség.

Az érintett futár cégének igazgatója az [origo] kérdésére korábban elmondta, hogy munkatársa, aki nem a kerékpárúton, hanem az úttesten közlekedett, szóváltásba keveredett az autóssal, ami azzal ért véget, hogy a kerékpáros az autó tetejére ütött. Ezután a futár szerint az autós elé vágott gépkocsijával, majd kiugrott, egyik kezében képviselői igazolványnak tűnő papírt, másikban maroklőfegyvert tartva, amellyel a futárra célzott. A fenyegetés és a rövid, indulatos szóváltás után a középkorú autós gépkocsijába szállt és elhajtott. Az esetnek több szemtanúja is volt a környező üzletekből.

A kerékpáros megpróbált bejelentést tenni az esetről, ám a VI. keröületi kapitányséágon az ügyeletes azzal küldte el, hogy az eset olyan helyen történt, ahová egyetlen térfigyelő kamera sem látott be. A péntek esti tanúvallomáson részt vevő többi tanúk közül a futárszolgálat igazgatója szerint, volt aki fényképről felismerte a fenyegetőt, mint országgyűlési képviselőt. A szombati Népszabadság a fideszes Kontrát Károly nevét hozta összefüggésbe az üggyel. A képviselő jogi lépéseket helyezett kilátásba a lappal szemben.