A magyarok többsége szerint túl nagy a hatalmuk a zsidóknak

Vágólapra másolva!
Erős Magyarországon a zsidóellenesség - derül ki abból a felmérésből, amely hat európai országot vizsgált. A magyarok 60 százaléka véli úgy, hogy a zsidók túl nagy hatalommal rendelkeznek a nemzetközi pénzpiacokon.
Vágólapra másolva!

Kirívó zsidóellenességet mutatott ki Magyarországon az a felmérés, amelyet a Rágalmazásellenes Liga ismertetett kedden Jeruzsálemben. A hat országban (Ausztriában, Svájcban, Belgiumban, Hollandiában, Nagy-Britanniában és Magyarországon) végzett felmérés szerint az antiszemita felfogások Magyarországon a legerősebbek a hat ország közül, míg Hollandiában a leggyengébbek.

A magyar megkérdezettek több mint fele szerint igaz az, hogy a zsidók hűségesebbek Izraelhez, mint ahhoz az országhoz, ahol élnek. A magyarok 60 százaléka osztja továbbá azt a véleményt, amely szerint a zsidók túl nagy hatalommal rendelkeznek a nemzetközi pénzpiacokon. Amíg a zsidók lojalitását a magyarok nagyobb részéhez hasonlóan ítélte meg a többi ország, addig az üzleti hatalmat a többi ország megkérdetteinek csak egyharmada sokallta.