A Molról tárgyalt Gyurcsány a kancellárral

Vágólapra másolva!
A Mol és az OMV ügye is "terítéken szerepelt" Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Alfred Gusenbauer osztrák kancellár péntek este Bécsben tartott találkozóján.
Vágólapra másolva!

A magyar miniszterelnököt és feleségét az osztrák kancellár hívta meg vacsorára - hangsúlyozta Daróczi Dádid, kormányszóvivő. Daróczi Dávid a vacsorán elhangzottakról annyit mondott: Gyurcsány Ferenc és Alfred Gusenbauer beszéltek a Mol és az OMV ügyéről, de mindketten a már ismert álláspontjukat képviselték, és semmilyen döntés nem született. Hozzátette: a baráti hangulatú vacsorán áttekintették a két ország és az Európai Unió előtt álló kérdéseket is.

A magyar miniszterelnök június végén - miután az osztrák olajtársaság 10 százalékról 18,6 százalékra növelte részesedését a magyar olaj- és gázipari társaságban - az OMV tulajdonszerzését ellenséges kivásárlásnak nevezte és közölte, hogy a magyar kormány minden eszközzel azon lesz, hogy meghiúsítsa ezt. A Mol és az OMV kérdéséről Gyurcsány Ferenc június végén telefonon beszélt Alfred Gusenbauerrel.