Gallup: A magyarok többsége menesztené Gyurcsányt

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc kormányfő távozásával a magyarok kétharmada ért egyet - derül ki a Gallup júniusi felmérésből. A megkérdezetteknek csak a negyede tartaná meg a jelenlegi kornmányt.
Vágólapra másolva!

A magyarok kétharmada szeretné, hogy távozzon posztjáról Gyurcsány Ferenc kormányfő és alakuljon új kormány. A megkérdezettek 30 százaléka új választások kiírásával, 34 százaléka enélkül támogatja ezt - derül ki a Magyar Gallup Intézet közvélemény-kutatásából. A lakosságnak csak negyede támogatja a jelenlegi kormányzat megtartását.

A felmérés szerint júniusban a Fidesz törzstámogatói tábora továbbra is kétszerese volt az MSZP táborának: a biztos szavazó pártválasztók 60 százaléka a Fideszt, 29 százaléka az MSZP-t támogatja. A teljes lakosság körében a vezető kormánypárt a választópolgárok 17 százalékára számíthat, a Fidesz 35 százalékra, az MDF 4, az SZDSZ 2 százalékra.

A miniszterelnök támogatottsága továbbra is rendkívül alacsony, és bár az utóbbi hónapokban némileg emelkedett a munkájával elégedettek aránya, még mindig több mint kétszer annyian gondolják, hogy nem végzi jól a feladatát, mint akik elégedettek vele. Az ország gazdasági helyzetének a megítélése borúlátó: 33 százalék ítéli nagyon rossznak, 48 százalék meglehetősen rossznak.