Fáklyával tüntetnek a rendvédelmisek

Vágólapra másolva!
Fáklyás demonstrációt tartanak péntek este a rendőrök, katonák, tűzoltók, vámosok, határőrök, hogy így hívják fel a figyelmet a szerintük alacsony fizetésre és nehéz munkakörülményekre. A rendvédelmisek már tavaly ősszel is a Parlament elé vonultak, de akkori demonstrációjuk nem vezetett eredményre.
Vágólapra másolva!

A péntek esti fáklyás felvonulás résztvevői saját szaktárcájuk épülete elől indulnak, a Kossuth-szobor lábánál találkoznak este kilenc órakor, majd a Parlament elé vonulnak. Ott megpróbálják átadni a követeléseiket tartalmazó petíciót a kormány képviselőjének, valamint az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága fideszes elnökének, Lázár Jánosnak. A fegyveres és rendvédelmi dolgozók a szerintük alacsony bérükre és nehéz munkakörülményeikre akarják felhívni a figyelmet.

A rendőrök, katonák, tűzoltók, vámosok, börtönőrök, határőrök, polgári védelmisek, nemzetbiztonságiak követelése, hogy a fegyveres és rendvédelmi szférában a munkavállalók 8 százalékos keresetnövelésben részesüljenek ebben az évben. A demonstráción tiltakozni akarnak a szolgálati törvény módosítása ellen, amely tovább csorbítaná szerzett jogaikat, valamint el akarják érni a bérfejlesztést és a munkaeszközök cseréjét.

A pénteki demonstrációról azt követően döntött a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ), hogy a tavaly őszi, Parlament előtti, figyelmeztető demonstrációjuk nem hozott eredményt. "A béreket befagyasztották, a kormány továbbra is radikális változtatásokra készül a szolgálati törvényekben, és jelentősen szigorítani kívánják a szolgálati nyugdíj rendszerét" - áll az FRDÉSZ weboldalán. Ha a pénteki tiltakozás is eredménytelen marad, akkor a szervezet újabb akcióra készül.