Szilvásy testvére egészségügyi főnök lett

Vágólapra másolva!
A honvédelmi miniszter elbírálta az Állami Egészségügyi Központ vezetői beosztásaira kiírt pályázatokat, az intézmény főigazgatójának Szilvásy Istvánt, a kancelláriaminiszter Szilvásy György testvérét kérte fel - közölte a szaktárca.
Vágólapra másolva!

A főigazgatói és a gazdasági igazgatói helyekre hét-hét pályázatot nyújtottak be, a szakmai testület a főigazgatók közül három pályázót tartott alkalmasnak a posztra - olvasható a távirati irodához eljuttatott közleményben.

A három pályázó közül Szilvásy Istvánt főigazgatónak, a főigazgatói posztra pályázó másik két jelölt közül Drávucz Sándort tudományos és stratégiai fejlesztésért felelős főigazgató-helyettesnek, Grósz Andort katonai főigazgató-helyettesnek kérte fel Szekeres Imre honvédelmi miniszter. Szilvásy István a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter, Szilvásy György testvére.

A honvédelmi miniszter felügyeletével július elsején 1156 aktív ággyal, és mintegy 2800 munkatárssal megalakuló Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) átveszi a Honvédelmi Minisztérium, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium egészségügyi intézményei, az Országos Gyógyintézeti Központ és a két fővárosi MÁV kórház feladatait.