Vágólapra másolva!
Beomlott a háza egy nyolcgyerekes családnak a Borsod megyei településen a vihar miatt. Egyelőre rokonoknál laknak, de az önkormányzatnak nincs pénze arra, hogy segítsen a károk helyreállításában.
Vágólapra másolva!

El kellett hagynia otthonát a borsodi Lakon egy családnak, mivel a házukat megrongálta a vihar - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese. A Lak nevű településen hétfő este öt házban is kárt okozott a vihar, ezek közül az egyik épületből egy teljes családot ki kellett költöztetni. A családot rokonok fogadták be, dolgaikat pedig a helyi művelődési házban helyezték el, míg más megoldást nem találnak.

Berzeviczi Zsolt, a község polgármestere elmondta: hétfő este felhőszakadással, jégesővel érkezett a vihar. A család házánál a tűzfal egy része beomlott, így életveszélyessé vált. A nyolc gyermekes családot azonnal kiköltöztették, a tűzfal maradék részét pedig a további balesetveszély elkerülése érdekében lebontották.

Kedden reggel megkezdték a károk felmérését. A ház helyreállításához azonban se a családnak, se a település önkormányzatának nincs elegendő anyagi forrása - mondta a polgármester. Véleménye szerint azonban helyi összefogás segíthet a helyzet megoldásában.