A rendőrök állítását cáfolják mobiljaik

Vágólapra másolva!
A Múzeum körúti erőszak sértettjének ügyvédje állítja: még több olyan bizonyíték van a birtokában, ami egyértelműen alátámasztja védence állítását. A rendőrök állítását cáfolja, hogy a vizsgálatok szerint mobiltelefonjaik épp az ellenekző irányba mozdultak el a Múzeum körútról, mint ahogy azt a gyanúsítottak állították, tehát nem igaz az az állítás, hogy hazakísérték a 21 éves lányt.
Vágólapra másolva!

Az MTV Híradója úgy tudja, a mobiltársaság szerint a rendőrök mobiltelefonjainak cellainformációi cáfolhatják a 21 éves lány megerőszakolásával gyanúsított rendőrök vallomását. A telefontársaság nyilvántartása szerint ugyanis a rendőrök mobiltelefonjai épp az ellenkező irányba mozdultak el a Múzeum körútról, mint ahogy a gyanúsítottak állították. A Híradó információja szerint a rendőrök mobiltelefonja a Magyar Rádió épületének tetején lévő bázisállomásra jelentkezett fel május harmadikán hajnalban, amikor a lányt igazoltatták a Múzeum körúton. A mobilszolgáltató cellainformációi szerint a készülékeket később egy IX. kerületi irodaháznak a tetején lévő állomás vette át. Ez cáfolhatja a rendőrök vallomását, akik azt mondták, hogy a lánnyal a 13. kerület felé indultak, hogy hazakísérjék. A mobilszolgáltató nyilvántartása ugyanakkor igazolja a 21 éves lány vallomásának egyes pontjait. A nő valóban hívta a barátját, majd küldött neki egy sms-t.

A Múzeum körúti erőszak sértettjének ügyvédjét, Tuza Pétert nem lepte meg a mobiltelefonok cellainformációiról megjelent hír, amely a sértett állítását igazolhatja. Tuza Péter vasárnap az MTI-nek azt mondta: a nyilvánosságra került bizonyíték is alátámasztja: nem blöffölt, amikor arról beszélt, hogy több olyan, a sértett állítását igazoló bizonyíték is létezik, amelyet a gyanúsítottak még nem ismernek.

Magyar György, az egyik rendőr ügyvédje szerint a cellainformáció önmagában nem perdön tő bizonyíték. A lány ügyvédje viszont azt mondja, szó sincs arról, hogy ez az információ önmagában állna, több másikkal együtt igazolják a lány állítását. Az említett bizonyítékokat azonban az ügyvéd a nyomozás érdekében nem ismerteti, elmondta: nyilvánosságra hozásuk a nyomozóhatóság feladata.

Öt rendőrt helyeztek előzetesbe május 19-én, miután a 21 éves E. Zsanett azt állította, hogy igazoltatás után megerőkaszolták. A Rendészeti Biztonsági Szolgálat két tagját azzal gyanúsítják, hogy május 4-én megerőszakolták a 21 éves lányt, a három társukat pedig bűnsegédlettel. Az elkövetéssel meggyanúsított rendőrök szolgálati viszonyát felfüggesztették. Az ügy és a rendőrséget érintő más bűncselekmények nyomán kényszerült távozni az országos és a budapesti rendőrfőkapitány, a REBISZ parancsnoka és a rendészeti miniszter.

[origo]-MTI