Újabb gyanúsítottja van a kisvárdai emberrablásnak

Vágólapra másolva!
A korábban őrizetbe vett három rendőr és két civil mellett egy további civil személyt azzal gyanúsítottak meg, hogy jelen volt a bűncselekménynél. Nem rendelték el előzetes letartóztatását, egyelőre csak a lakóhelyét nem hagyhatja el.
Vágólapra másolva!

Már hat gyanúsítottja van a kisvárdai emberrablási ügynek, amelyben két civil mellett három rendőr is érintett. A hatodik, szintén civil személlyel szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság szerdán, miután kedden a rendőrség őrizetbe vette - közölték szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség és a bíróság illetékesei.

A gyanú szerint a rendőrök és civil társaik egy csempészcigaretta-forgalmazással foglalkozó szervezetnek voltak a tagjai, akiket egy másik bűnbanda átvert. Az átvert rendőrök túszul ejtettek egy embert, akinek a szabadon engedéséért 300 ezer forintot követeltek. Az emberrablásról a túsz rokonai értesítették a rendőrséget, a megyei főkapitányság munkatársai a váltságdíj átadásakor elfogták a túszejtőket. A hatodik gyanúsított valószínűleg jelen volt a bűncselekmény elkövetésénél - mondta Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs megyei bíróság elnökhelyettese.