Lefülelték a herendi porcelán hamisítóit

Vágólapra másolva!
Összehangolt akció keretében harminc helyszínen csaptak le kedden a rendőrök a herendi porcelán hamisítóira. Száz rendőr vett részt egyszerre a házkutatásokban Herenden, Veszprémben és környékén, valamint Budapesten és a fővároshoz közeli településeken.
Vágólapra másolva!

Nem csak porcelángyári dolgozók, hanem számos külsős személy is bekapcsolódott a porcelánhamisításba és -értékesítésbe - közölte Tóth Zoltán, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az elkövetkező napokban a rendőrség szakértőkkel vizsgáltatja meg és értékelteti fel a lefoglalt, nagy mennyiségű porcelánt. Választ várnak a szakértőktől arra is, hogy az éveken át tartó porcelánhamisítással mekkora kárt okoztak a hamisítók a herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-nek.

Nem kizárt, hogy szerda hajnalig újabb emberek kerülnek előzetesbe az üggyel kapcsolatban - tette hozzá a szóvivő, hangsúlyozva, hogy az iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást a számos gyanúsítottal szemben.

Az akcióban Veszprém megye szinte valamennyi városi rendőrkapitánysága részt vett, de annak előkészítésébe és végrehajtásába a Budapesti Rendőr-főkapitányság állománya is bekapcsolódott. Kedden késő délutánig több mint tíz embert vettek őrizetbe, rajtuk kívül pedig mintegy húsz embert gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók.