Rendőröket jelentett fel nemi erőszakért egy nő

Vágólapra másolva!
Nyomoz az ügyészség egy feljelentés nyomán, amelyben egy fiatal nő azt állítja, hogy május 4-én két rendőr megerőszakolta.
Vágólapra másolva!

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője megerősítette, hogy rendőrök ellen indult ügyészségi nyomozás erőszakos nemi közösülés gyanúja miatt. A 21 éves E. Zsanett vallomása a juj.hu internetes portálon is olvasható, ebben azt állítja, hogy még május 4-én több rendőr megerőszakolta.

Az ügyről beszámoló Blikk szerint a lányt hajnalban közúti ellenőrzésre állította meg öt rendőr, akik előbb azt mondták neki, hogy a jogosítványába kerülhet, hogy nem kötötte be a biztonsági övet. Majd közölték: ha a lány nem fizet büntetést, kénytelenek azt feltételezni, hogy alkoholt fogyasztott. Ezért azt mondták, hogy vérvételre viszik, csakhogy a lány szerint az autó egy elhagyatott utcában állt meg.

Az internetes honlapon a fiatal nő azt írta, meg sem próbált menekülni. Állítása szerint közölték vele, hogy a tartozását természetben kell törlesztenie, majd az egyik rendőr orális szexre kényszerítette, a másik pedig megerőszakolta. A lány szerint a rendőrök visszavitték az autójához, majd egyikük a lakásáig kísérte. Itt azt mondta, "a világ legrosszabb dolga" történik vele, ha beszél az esetről, és elvett tőle 20 ezer forintot.

Morvai Attila szerint a nyomozás még kezdeti szakaszban van. Az erőszakos közösülés büntettét a törvény 2-8 év szabadságvesztéssel bünteti.