Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Pénztelenséggel magyarázkodik a túszpénzt dézsmáló rendőr

Vágólapra másolva!
Rossz anyagi helyzetével magyarázta tettét az a rendőr, aki pénzt lopott a Széna téri túszejtést követő helyszínelés alatt. A 460 ezer forintot elemelő helyszínelőt elbocsátották.
Vágólapra másolva!

Kilátásátalan anyagi helyzetével indokolta tettét az a rendőr, aki 460 ezer forintot emelt el a Széna téri túszdrámát követő helyszíneléskor - írja a Népszabadság. A lap szerint a II. kerületi kapitányság munkatársa abból a pénzből lopott, amelyet a túszok kiszabadításáért cserébe akartak odaadni a támadónak. Az akció utáni nagy felfordulásban senkinek nem tűnt fel a lopás, ám a rendőr tettét biztonsági kamerák rögzítették.

E. Zoltán, akit azonnali hatállyal elbocsátottak, állítólag kilátástalan anyagi helyzetével indokolta a lopást, ám munkatársai nem tudnak arról, olyan nagy problémái lettek volna. A helyszínelő akcióját semmivel sem menthető abnormális tettnek nevezte a BRFK egyik Népszabadságnak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő illetékese.

Az ügyben OTP tett feljelentést, miután észlelték a pénz eltűnését a fiókban, amelyet május 4-én egy férfi ki akart rabolni. A rabló a rendőrök kiérkezésekor túszokat szedett. Ötmillió forintot és szabad eltávozást követelt, a kommandósok a pénzátadás közben lelőtték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről