Jogsértő lehet az MTV székházbérletre adott felhatalmazása

Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés és az Állami Számvevőszék elnökéhez fordul két, a Magyar Televízió (MTV) új székházával kapcsolatos kuratóriumi elnökségi határozat miatt a közmédiumot felügyelő közalapítvány ellenőrző testülete - derül ki a fórum hétfői határozatából.
Vágólapra másolva!

Az ellenőrző testület jogsértőnek tartja a Magyar Televízió Közalapítvány elnökségének azon határozatát, amelyben felhatalmazták a Magyar Televízió Zrt. elnökét, hogy hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást folytasson le az új gyártóbázis bérletéről, s ugyanígy vélekednek a szerződéskötést jóváhagyó döntésről is. Az első határozat tavaly december 19-én, a második idén február 15-én született meg.

A két ellenzéki és egy kormánypárti delegáltból álló ellenőrző testület március 28-án már megkereste a házelnököt és az Állami Számvevőszék elnökét amiatt, hogy nem tudják megvizsgálni a székházberuházást, mivel az ügyben tett lépéseik ellenére nem kapták meg az arról korábban bekért dokumentumokat.

Március 2-án írták alá a Magyar Televízió (MTV) és a Millenniumi Média (MM) Kft. képviselői azt a hosszú távú ingatlanbérleti szerződést, amelynek alapján az MTV a III. kerületi, Bojtár utcai ingatlankomplexumba költözik.