Fodor letette a miniszteri esküt

Vágólapra másolva!
Kedden veszi át a környezetvédelmi minisztériumot Fodor Gábor SZDSZ-es politikus, aki hétfőn a parlamentben letette miniszteri esküjét.
Vágólapra másolva!

Letette a miniszteri esküt Fodor Gábor SZDSZ-es képviselő, aki kedden veszi át a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumot. Fodor Persányi Miklóst váltja, aki még a Medgyessy-kormány idején, 2003 májusában foglalta el a posztot.

Fodor neve az után merült fel miniszterként, hogy az SZDSZ elnöki székéért Kóka Jánossal vívott párharcban szoros versenyben alulmaradt. A környezetvédelmi tárca ugyanakkor már eddig is konfliktusokba keveredett - elsősorban a klímaváltozás elleni harc kapcsán - a Kóka által vezetett gazdasági minisztériummal.

Az, hogy Fodor pozíciót vállal a kormányban, figyelemre méltó azért is, mert ő az elnöki kampányban azt hangoztatta, hogy a kormány veszített hitelességéből, ezért át kell alakítani. Gyurcsány Ferenc azonban egyelőre nem hajlik erre.

Fodor a miniszterjelölti meghallgatásán a parlament környezetvédelmi bizottságában azt mondta, olyan szemléletmódot akar kialakítani, amelyben érvényesülnek a jövő nemzedékének érdekei, valamint amely párthovatartozástól független együttműködésre épül. Programjának legfontosabb elemeként az éghajlatváltozás elleni küzdelmet említette.