Gyilkosságért ítéltek életfogytiglanra egy volt rendőrt

Vágólapra másolva!
Életfogytiglani fegyházbüntetést kapott egy hét évvel ezelőtti gyilkossággal vádolt volt rendőr. A pécsi őrnagy barátnőjének válófélben lévő férjével végzett. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Még 2000 februárjában ölték meg - hét lövéssel - vokányi otthonában a 34 éves N. Lajost. A gyanú az áldozat válófélben lévő feleségére, V. Máriára - aki a megyei rendőrkapitányságon dolgozott-, valamint barátjára, R. Attila pécsi rendőr őrnagyra terelődött.

Pénteken a Baranya Megyei Bíróság R. Attilát nyereségvágyból, előre kitervelten elkövetett emberölésben, valamint fegyverrel és lőszerrel való visszaélésben mondta ki bűnösnek, és nem jogerős ítéletében életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta. Az ítélet szerint a vádlottat legkorábban harminc év múlva lehet feltételesen szabadlábra bocsátani.

R. Attila és V. Mária 1998-bankerült közel egymáshoz. Mindketten házasok voltak ugyanakkor, és a válások elhúzódása miatt súlyos anyagi problémái voltak. A rendőr őrnagy ezt úgy akarta megoldani, hogy megöli a nő férjét, mert halálával vagyonának jelentős része az asszonyra szállt volna. Bűnöző ismerősei révén először bérgyilkost próbált felfogadni, azonban ezt végül túl drágának találta, ezért elhatározta, maga öli meg a férjet.

A gyilkossághoz fegyvert és egy régi autót vásárolt, arra hamis horvát rendszámot szerelt. 2000. február 6-án utazott Vokányba és élettársa férjének a házához ment. A két férfi dulakodni kezdett, majd a foglalkozása révén a küzdősportokban is járatos rendőr egy torkára mért ütéssel ártalmatlanná tette a férjet, végül hét lövéssel kivégezte. A gyilkos fegyvert a helyszíntől hat kilométerre egy patakba dobta, de néhány nappal később helybéliek megtalálták.

A rendőrség az őrnagyot és élettársát néhány napon belül elfogta és előzetes letartóztatásba helyezte, a munkaviszonyukat is megszüntették. A vádemeléshez azonban nem találtak elég bizonyítékot, ezért később szabadon engedték őket. A közelmúltban értékelték újra az ügy adatait, így indult meg ismét az eljárás R. Attila ellen, aki mindvégig tagadta bűnösségét. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlottak és védőik felmentésért fellebbeztek, így a per a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.