Rendőrökkel etettek fertőzött ételt

Vágólapra másolva!
Egy múlt heti biztonsági konferencia több résztvevője is rosszullétre panaszkodik, közülük ketten kórházba is kerültek. A rendezvényen rendőrök és biztonsági szakemberek vettek részt, a hatóság ételmérgezésre gyanakszik.
Vágólapra másolva!

Ketten kórházba kerültek, és többen megbetegedtek, miután fertőzött ételből ettek egy múlt heti biztonságtechnikai konferencián Pécsett. A betegek nagy része rendőr és biztonsági szakember - közölte az ÁNTSZ pécsi kistérségi tiszti orvosa, Jerics Ágnes.

"A rendezvényen mintegy százan vettek részt az ország több pontjáról, jelenleg vizsgáljuk, hányan és mitől lettek rosszul. Az biztos, hogy a kórházba került két személy egyike rendőr, a másik pedig a közeli hozzátartozója" - mondta el Jerics Ágnes.

Közlése szerint az április 26-28. közötti konferencián sokféle ételből ettek a vendégek, ételminta azonban nem maradt, így nem tudni, melyik fogás volt fertőzött. A betegektől vett minták vizsgálata folyamatban van, eredmény péntekre várható. A legvalószínűbb, hogy a tesztek szalmonella vagy calicivírus jelenlétét mutatják majd ki - tette hozzá a tiszti orvos.

Szűcs Mária, az ÁNTSZ dél-dunántúli regionális járványügyi osztályvezetője arról tájékoztatott, hogy a fertőzésben hatvanöten lehetnek érintettek, de eddig csak nyolc betegről van tudomása. Ők hasmenéssel, lázzal, végtagfájdalmakkal fordultak orvoshoz.