Városi pletykálkodás indult Molnár jövőjéről

Vágólapra másolva!
Kórházigazgató lesz Molnár Lajos, vagy a politikusi munkába veti bele magát? Több SZDSZ-es forrásunk egyetértett abban, hogy a képviselőség mellett Molnár más feladatot is szívesen vállalna a miniszteri székről való lemondása után. Vácott viszont arról pletykálnak, hogy ő váltja a kórházigazgatót, aki elmegy államtitkárnak az egészségügyi tárcához, de ezt a mostani igazgató viccnek tartja.
Vágólapra másolva!

"Szeret vezetni, az biztos" - mondta egy neve elhallgatását kérő SZDSZ-es politikus azzal kapcsolatban, hogy Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter állítólag kórházigazgatóként folytatná pályafutását. A váci kórház igazgatójának már többen jelezték, hogy úgy tudják, Molnár az ő helyét venné át, de felmerült állítólag az is, hogy a több kórházból összevont fővárosi központi közkórház vezetője lenne.

"Egész Vác arról beszél, hogy ide jön a volt miniszter, én meg államtitkár leszek, csak nekem nem szóltak erről" - mondta viccelődve az [origo]-nak Erős András, a váci kórház igazgatója, akinek a neve Molnár távozásakor felmerült lehetséges utódként. Szerinte azonban alaptalan pletykáról van szó, ami onnan indulhatott ki, hogy Molnár Lajos miniszterként utolsó látogatását - a miniszterelnök társaságában - a váci kórházban tette.

A látogatás apropója az volt, hogy akkor kezdték ellenőrizni a betegek tajkártyájának érvényességét. A váci kórház igazgatóját régóta ismerő Molnár Lajos a látogatás napján hívta fel a kórházigazgatót, hogy megnézhetnék-e ott az új rendszer működését. "Másfél óra múlva itt voltak" - mondta az [origo]-nak a kórházigazgató.

Egy másik SZDSZ-es forrásunk ugyanakkor azt mondta, hogy Molnár aktívabban vetné magát a parlamenti munkába, azt tervezgeti, hogy melyik bizottság munkájába kapcsolódik be. Abban minden megkérdezett egyetértett, hogy a volt egészségügyi miniszter nem éri be csupán a képviselőséggel, vagy valamelyik intézmény élén folytatja pályafutását, vagy komolyabban beleveti magát a politikusi munkába.

A Horváth Ágnes kinevezésével felszabadult államtitkári pozíciót pedig végül az a Kovács Attila kapta, akit egyébkpént is a legesélyesebbnek tartottak. Kovács Attila a budaörsi Egészségügyi Központ igazgatója. Személyéről csütörtök délután döntött az SZDSZ ügyvivői testülete. Ezt követően már a hétvégén megkezdődik a koalíciós egyeztetés az egészségügyi reform második szakaszáról, amely a biztosítási rendszer átalakítását célozza.

A felröppent híresztelésekről szerettük volna magát az érintettet is megkérdezni, de Molnár Lajos telefonon csak annyit mondott, hogy továbbra sem nyilatkozik a sajtónak.

Tiefenthaler Eszter