Meghirdették az MSZP Köztársaság téri székházát

Vágólapra másolva!
Nyilvános pályázatot hirdettek az MSZP Köztársaság téri székházának eladására. A hirdetés egy ingatlaniroda honlapján olvasható. Az MSZP központja jelenleg ideiglenesen egy I. kerületi irodaházban működik, a végleges, István utcai székházba várhatóan 2009-re költöznek be.
Vágólapra másolva!

Pályázatot hirdettek az MSZP Köztársaság téri székházának eladására. A VIII. kerületi Köztársaság tér és a Kenyérmező utca sarkán található székház 1378 négyzetméter - olvasható a pályázati kiírásban, amelyet a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft. a tulajdonos szocialista párt megbízásából hirdetett meg. A székház a XX. század fordulóján épült, eredetileg lakóháznak, és többször is átépítették. Az épület pincéből, földszintből, valamint öt emeletből áll. Jelenleg irodaházként üzemel - áll a pályázati felhívásban.

Az egyfordulós pályázaton az kerülhet ki nyertesként, aki a legmagasabb árat ajánlja, valamint teljesíti a fizetési feltételeket. A pályázat benyújtásának feltétele a dokumentáció megvásárlása, illetve ajánlati biztosíték fizetése. Beadási határidő: május 2. A Népszabadság korábban úgy értesült, hogy a székházra már jelentkeztek érdeklődők, akik több száz millió forintot fizetnének érte.

Az MSZP politikai vezetői a február végi tisztújító kongresszus után költöztek át az I. kerületi Vérmező úton található egyik irodaházba. A Köztársaság téren a párt ügyfélszolgálata, a könyvelés és az üzemeltetéssel foglalkozók maradtak.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke február 26-án azt mondta: a párt új székháza a VII. kerületi István utcában épül fel. A következő, 2009-es EP-választásra várhatóan már működőképes, kampánykész lesz az új székház.

MTI/[origo]