Gyanús ügy dacára posztot kapott egy MSZP-s

Vágólapra másolva!
Önkormányzati és térségi koordinátorrá nevezték ki azt a salgótartjáni szocialista politikust, aki kilépett az önkormányzatból, miután az általa korábban vezetett intézménynél szabálytalanságokat tártak fel. Még rendőrségi nyomozás is indult az ügyben.
Vágólapra másolva!

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium januárban írt ki pályázatot a salgótarjáni kistérségben önkormányzati és térségi koordinátori posztra. Ketten pályáztak, közülük végül Karakasev Anna volt szocialista önkormányzati képviselő lett a térségi koordinátor - közölte a Kormányszóvivői Iroda.

Karakasev az előző ciklusban az Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálatának (OIGSZ) igazgatója volt (mellette a közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke, a helyi MSZP-frakció vezetője), és az új, fideszes többségű önkormányzat által lefolytatott vizsgálat szerint több ponton megsértette a számviteli fegyelmet és a pénzügyi előírásokat.

Az ügyben március elején rendkívüli közgyűlést tartottak, amely után Salgótarján polgármestere azt közölte: a képviselő "jelentős összeget" vett ki a házipénztárból, és a pénzt csak a vizsgálat után tette vissza. Karakasev Anna emiatt februárban lemondott vezetői megbízásáról, majd képviselői mandátumáról is - fűzte hozzá Székyné Sztrémi Melinda polgármester.

A fideszes polgármester jelentette be azt is, hogy az ügyészség a beadványt büntetőügyben tett feljelentésnek tekintette, így jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el.

Ennek bejelentésekor Karakasev Anna nem volt hajlandó nyilatkozni az [origo]-nak. "Én erről nem mondok semmit" - ennyit mondott csak. A Nógrád Megyei Hírlapnak viszont azt nyilatkozta: tény, hogy személyesen hozott olyan döntést, amellyel vétett a pénzügyi előírások ellen.

[origo]/MTI