Tehénszag miatt éhezik egy férfi

Vágólapra másolva!
Az elviselhetetlen tehénszag miatt kezdett éhségsztrájkba egy adácsi férfi a település polgármesteri hivatala előtt. A férfi évek óta küzd azért, hogy a Heves megyei településen betartassák szomszédaival azt a rendeletet, miszerint egy portán maximum négy tehén tartható.
Vágólapra másolva!

"A lakás és a ruháink is állati ürüléktől bűzlenek" - mondta az [origo]-nak telefonon nyilatkozva az az adácsi férfi, aki hétfőn kezdett éhségsztrájkot a Heves megyei település polgármesteri hivatala előtt. A rokkantnyugdíjas Nagy Sándor azt mondta, hogy addig nem hagyja abba a sztrájkot, ameddig valamilyen megoldás nem születik a szomszédból áradó bűz megszüntetésére. "Vagy ameddig el nem visz a mentő" - tette hozzá.

A férfi már évek óta küzd azért, hogy a Heves megyei településen betartassák szomszédaival azt a rendeletet, miszerint egy portán maximum négy tehén tartható. Állítása szerint a szomszédban jelenleg 14 szarvasmarhát tartanak, és a teljes környék bűzlik az állatok ürülékétől. Azt mondta, korábban próbált egyezkedni a szomszédaival, még a saját kertjének a hátsó részét is felajánlotta, hogy a házától távolabb kerüljenek az állatok, de nem sikerült megegyezésre jutniuk.

A Heves megyei településen az ügyben több aláírásgyűjtés is indult: Nagy Sándort kilencszáz támogató helybéli erősítette meg - írta keddi számában a Népszabadság. Később egy másik aláírásgyűjtés is indult, amelyben azt szerették volna elérni, hogy ne az állatok száma, hanem a tartásuk körülményei legyenek döntőek, ha az önkormányzat rendeletet alkot ebben a témában.

A település polgármestere a napilapnak nyilatkozva azt mondta, hogy a napokban ülést tart a képviselő-testület, akkor foglalkoznak az üggyel.