Új helyen kavarja a közlekedést a metróépítés

Vágólapra másolva!
A Kálvin téren kitérőt építenek a villamosok számára a hétvégén, ezért a 49-es villamosok a budai oldalon maradnak majd. Hétfőtől újra átmennek a Duna felett, de csak a Kálvin térig viszik az utasokat. Az autósok számára pedig egysávosra szűkül a Vámház körút a metróépítés miatt.
Vágólapra másolva!

A hétvégén a 49-es villamos nem fog átmenni a Szabadság hídon a pesti oldalra a 4-es metró Kálvin téri munkálatai miatt. A budai oldalon maradva 19-49-es jelzéssel közlekednek majd a szerelvények az Etele tér, Kelenföldi pályaudvar, valamint a Batthyány tér között. A pesti oldalon, a Kálvin téren ugyanis egy kitérőt építenek a villamosok számára, amelyek hétfőtől csak eddig a megállóig viszik az utasokat.

A Deák Ferenc térre tartó utasoknak tehát hétfőtől a Kálvin téren át kell majd szállniuk a meghosszabbított útvonalon járó, 18-47V jelzésű villamospótló autóbuszra. Átszállni az ideiglenes villamosvégállomáson lehet majd. A közlekedést nehezíti, hogy hétfőtől a Vámház körúton az autós forgalom egy sávra szűkül. Mivel a villamospótló buszok is itt fognak közlekedni, az utasok le- és felszállása rövid ideig szintén akadályozni fogja a forgalmat.