A mentők szerint idejében érkeztek Kaszásért

Vágólapra másolva!
Az átlagos menetidőnél jóval hamarabb érkezett meg az agyvérzést szenvedett Kaszás Attilához a mentőautó hétfőn, állítja Győrfi Pál, a mentősök szóvivője. Ezzel cáfolja Jordán Tamás színházigazgatót, aki azt nyilatkozta: hosszú perceket késett a mentőautó, mert nem találta a Nemzeti Színházhoz vezető utat.
Vágólapra másolva!

A Kaszás Attila rosszullétéről szóló segélyhívás hétfő esti fogadását követően az Országos Mentőszolgálat mentésirányítói "párhuzamos riasztást" hajtottak végre - közölte az [origo]-val Győrfi Pál szóvivő. Ez azt jelenti, hogy hogy a Markó utcai rohamkocsi elindítása mellett a helyszínhez legközelebbi "sima" mentőkocsit is a helyszínre irányították azzal a céllal, hogy a rohamkocsi megérkezéséig az életmentő beavatkozásokat megkezdjék.

Győrfi állítása szerint az első mentőegység a riasztást követő nyolcadik percben érkezett a helyszínre. Érdeklődésünkre közölték az OMSZ-nél, hogy náluk az átlagos kiérkezési idő, valamint az európai norma egyaránt tizenöt perc, vagyis ennél jóval hamarabb a helyszínen voltak.

Jordán Tamás a Népszabadságnak ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy a mentő hosszú perceket késett, "mert egyszerűen nem találta a Nemzetihez vezető utat, a környéken ugyanis folyamatosan és kiismerhetetlenül változik a forgalmi rend". Győrfi erre úgy reagált, hogy a "színház aktuálisan használható bejáratának megközelítése világos jelzések, táblák hiányában valóban némi nehézséget okozott". Azt viszont határozottan cáfolta, hogy emiatt késtek volna, "jelentős időveszteséget a megközelítés nem jelentett" - tette hozzá.

A hétfő este agyvérzést szenvedett, intenzív osztályon ápolt Kaszás Attila állapota a kórház igazgatója szerint válságos. A Nemzeti Színház közleménye szerint a színész kómában fekszik, géppel lélegeztetik.