Vágólapra másolva!
Helyreállították a tévészékháznak a szeptemberi ostromban szétvert főbejáratát, és az előtte lévő kordont is elbontották, így holnaptól már nem a mellékajtón kell bemenni a Magyar Televízió épületébe.
Vágólapra másolva!

Megnyitják az MTV mostanra helyreállított főbejáratát, amely a tavaly szeptemberi ostromban súlyosan megsérült - mondta Holub Katalin, a televízió szóvivője az MTI-nek. A főbejárat helyett fél évig az épületbe a Nádor utcai kapun keresztül lehetett bejutni. Ezt a bejáratot ezután csak az MTV állandó belépővel rendelkező belső munkatársai használhatják majd.

Holub Katalin elmondta, hogy a főkapu helyreállításának nettó költsége 15 millió forinthoz közelít, a munka azonban még nem teljesen ért véget; hátra van ugyanis a főbejárati homlokzat teljes felújítása.

Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere is fontosnak tartotta, hogy a Kossuth tér mellett a tévészékház előtt is lebontották a kordont. Mint mondta, már korábban megállapodást kötött a Magyar Televízió elnökével a tévészékház előtti sorompók lebontásáról is, így oda bárki szabadon beállhat, a tér szabad közterület. Holub Katalin ugyanakkor részletek említése nélkül figyelmeztetett rá, hogy "a korábbinál jóval erősebb biztonsági rendszer védi az épületet".