Ötven fát akarnak kivágni a metró miatt

Vágólapra másolva!
A 4-es metró építése miatt 48 fa tűnhet el három budapesti térről egy előterjesztés szerint. A fák helyén különböző műtárgyak lesznek, fiatal csemetéket így csak máshová lehet telepíteni a kivágott fák pótlására.
Vágólapra másolva!

Csaknem félszáz fát vágnának ki a négyes metró építése miatt a fővárosi Rákóczi, a Kálvin és a Baross téren - mondta el Nyáry Krisztián, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója. A Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes által benyújtott előterjesztésről várhatóan a jövő héten döntenek majd.

Nyáry szerint ugyanakkor a fák kivágására szükség van, mivel a helyükre a metró építéséhez elengedhetetlen műtárgyak kerülnek. Így viszont a fákat újra sem lehet telepíteni a három téren. Fiatal növényeket ezért jórészt az Orczy és az Üllői úton, a Múzeum körúton, a Kerepesi úton és a József körúton ültetnek majd.

Nyáry azt is megjegyezte, hogy a tervezett metróállomások környezetében, illetve a VIII. kerületben idén több mint 130 új fa ültetését is tervezik, így a fák száma összességében növekedni fog. Az előterjesztés szerint a Kálvin téren egy, a Baross téren 18, a Rákóczi téren pedig 29 fával kevesebb lesz.