Sorra találnak puskákat és Molotov-koktélokat

Vágólapra másolva!
Sorra találnak fegyvereket és más veszélyes eszközöket különböző magánlakásokban a rendőrök. Lőfegyvereket találtak a budapesti VII. kerületben, Borsod, Heves és Csongrád megyében és egy határátkelőnél is, míg egy VI. kerületi fiatalember lakásán  Molotov-koktél gyárra bukkantak. Utóbbi állítólag kapcsolatban állt a Kossuth téri tüntetőkkel. Az ORFK szóvivője szerint nincs összefüggés az esetek közt.
Vágólapra másolva!

Öt engedély nélkül tartott flóbertpisztolyt, két más típusú, átalakított fegyvert, több mint két tucat fegyveralkatrészt, illetve 10 gramm fekete lőport találtak egy pincében a Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói, akik március 13-án ellenőrizték a Budapest VII. ker. Garay utca egyik házát. A rendőrök állampolgári bejelentés alapján kutattak az egyik lakáshoz tartozó pincében, ahol a bejelentő szerint lőfegyvert, illetve fegyveralkatrészeket tárotnak.

Valóságos "Molotov-koktél-gyár"-at rendezett be VI. kerületi lakásában egy 19 éves budapesti férfi, akit a Nemzeti Nyomozó Iroda a Nemzetbiztonsági Hivatallal együttműködve fogott el kedden. A fiatalember a bérelt lakásban egy hónapja készült a Molotov-koktélok gyártására. Ezeket március 15-én a rendőrök ellen akarta használni, illetve osztogatni akarta azoknak, akik szintén ott vannak a tüntetésen. A fiatalember a lakásban talált névjegykártya szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagja.

Fegyvereket, lőszereket, hangtompítókat és egyéb lőfegyver-elemeket foglaltak le a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is. Kökényesi Antal megyei rendőrfőkapitány rendkívüli sajtótájékoztatón azt közölte, egy 43 esztendős férfi mezőkeresztesi lakhelyén lőfegyverek, lőfegyver-alkatrészek, lőszerek, tárak, fegyverek átalakításához használatos speciális szerszámok kerültek elő. A férfi kihallgatása során tett vallomása alapján Bükkábrányban, Hatvanban is házkutatást tartottak, és újabb, feltehetően átalakított lőfegyvereket, lőszereket, hangtompítókat foglaltak le.

Fotó: MTI
A borsodi arzenál

Különböző fegyvereket, lőszereket, valamint fegyveralkatrészeket találtak egy pusztaszeri férfi otthonában tartott házkutatás során a rendőrök - közölte szerdán M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A férfi tanyáján annak kapcsán tartottak házkutatást, hogy egy otthoni lőgyakorlat során visszapattanó lövedék könnyebben megsebesítette gyermekét.

Szerdán a Vám és Pénzügyérség is lefoglalt egy lőfegyvert: a röszkei határátkelőnél találtak egy AK 47 típusú gépkarabélyt egy osztrák férfi kocsijában. Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője [origo]-nak azt mondta, nincs összefüggés az esetek közt, azokat más-más szervek derítették fel.

[origo]/MTI