Elfogták a gránátdobáló zsarolót

Vágólapra másolva!
Egy férfi néhány hete kézigránátot dobott egy szegedi vállalkozó házának udvarára, ami fel is robbant. Ezután a tettes 15 millió forintot követelt tőle. A rendőrök csütörtökön elfogták a zsarolót.
Vágólapra másolva!

A robbantás nem okozott személyi sérülést, csak anyagi kár keletkezett. A kézigránát a rendőrség közlése szerint "az egyik szomszédos ország hadseregében rendszeresített eszköz" volt. Nem sokkal később az ismeretlen telefonon fölhívta a vállalkozót, és közölte, a robbantás figyelmeztetés volt. A férfi 15 millió forintot követelt a vállalkozótól azért, hogy az eset ne ismétlődjön meg. Az elkövető a fenyegetéseket mind telefonon, mind sms-ben többször is megismételte - közölte a megyei rendőrség.

"A vállalkozó az első üzenetet követően a rendőrséghez fordult. A hatóságok kettős feladat előtt álltak, biztosítaniuk kellett a férfi és családjának biztonságát, valamint föl kellett deríteniük a zsaroló kilétét" - magyarázta Szekeres Tibor, a megyei rendőrség bűnügyi osztályvezetője.

A szegedi, középkorú férfit végül hetekkel később, csütörtökön fogta el a rendőrség - ezután beismerő vallomást tett. A lakásán tartott házkutatás során a rendőrök egy sorozatlövésre alkalmas fegyvert és a hozzá tartozó lőszereket, házilag készített hangtompítókat, valamint egy, a bűncselekmény során felhasználttal megegyező típusú kézigránátot találtak. A férfi ellen zsarolás kísérlete és robbanóanyaggal visszaélés bűncselekménye miatt folyik eljárás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!