Életfogytiglant kapott a skizofrén nő gyilkosa

Vágólapra másolva!
Társával együtt halálra kínozta a tanyáján kisegítőként dolgozó, skizofréniában szenvedő nőt az a kecskeméti férfi, akit csütörtökön jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla. Tettestársát 15 év fegyházbüntetésre ítélték.
Vágólapra másolva!

A férfi gyerekeivel, élettársával és börtönből szabadult barátjával, az ügy másodrendű vádlottjával élt egy kecskeméti tanyán, ahol egy melléképületben velük lakott egy skizofréniában szenvedő beteg nő is.

A harmincéves későbbi áldozat az állatok ellátásában, a ház körüli munkákban segédkezett étel és szállás fejében. A házigazda szinte napi rendszerességgel - többnyire ok nélkül - verte őt, és ellátásáról sem gondoskodott megfelelően - állapította meg a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön. A nő teste állandóan zúzódásokkal volt tele, de sérüléseivel nem ment orvoshoz.

2003. február 27-én este, amikor a nő enni kért, az ittas házigazda feldühödött, kikapta az asszony kezéből lábasát, s azzal több alkalommal fejbe verte, majd meg is ütötte a sírva könyörgő sértettet. Kis idő múlva, amikor az asszony cigarettát kért, a másodrendű vádlott is megverte a nőt. Később a most életfogytiglanra ítélt vádlott egy flóbertpisztollyal kétszer a síró nő mellébe lőtt.

Kihívta gyerekeit a szobából, s arra kényszerítette őket, hogy piszkavassal, vaslapáttal verjék a nőt. Mivel a gyerekek nem akartak engedelmeskedni, s csak kisebb ütéseket mértek az asszonyra, az apjuk ismét feldühödött, bezavarta őket a szobába, s barátjával maga kezdte el ismét verni a sértettet, akivel egy liter bort is megitattak.

A súlyosan sérült, ittas sértettet ezt követően a két férfi áttámogatta saját lakrészébe, s ott magára hagyták őt. Másnap hajnalban a nő meghalt. A holttestet az elsőrendű vádlott a tanyán lévő egyik trágyarakásban ásta el, személyes tárgyait pedig később elégette. Néhány hónappal később, amikor kiderült, hogy a tartozások miatt elárverezik a tanyát, a férfi úgy döntött, kiássa áldozatának maradványait, nehogy bárkinek tudomására jusson a bűncselekmény.

A csontokat egy nejlonzsákban egy közeli szemétlerakóba vitte, ahol azokat a rendőrök 2006 elején találták meg. A nyomozás során az is kiderült, hogy a férfi a kislányait fajtalankodásra kényszeríttette.

A bíróság ma különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, kétrendbeli, nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek, és ezért jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, melyből feltételesen legkorábban 30 év letöltése után szabadulhat. A másodrendű vádlott különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettéért többszörös visszaesőként 15 év fegyházbüntetést kapott.