Kamerákkal készül március 15-re Rogán

Vágólapra másolva!
Még a fel nem használt építőanyagokat is elszállítják a budapesti belvárosból, hogy nehogy megismétlődhessenek az október 23-i események - jelentette be Rogán Antal polgármester, amikor bemutatta a tizenkilenc új, korszerű kamerával működő V. kerületi térfigyelő rendszert.
Vágólapra másolva!

Napi 24 órán keresztül figyelheti a rendőrség a budapesti belváros területét azzal a tizenkilenc kamerából álló térfigyelő rendszerrel, amely március 14-én kezd működni. Rogán Antal, V. kerületi fideszes polgármester a rendszer keddi bemutatásakor azt mondta, a 60 millió forintos önkormányzati támogatásból megvalósult rendszer teljes egészében lefedi a március 15-i rendezvények helyszíneit. Az önkormányzat tervei szerint az eddig csak öt kamerával működő rendszer év végére összesen negyven kamerára bővül.

Annak érdekében, hogy ne ismétlődhessenek meg a tavaly októberi események, a belvárosi önkormányzat felmérte a kerületben az összes folyamatban lévő építkezést - mondta a fideszes polgármester. Rogán azt ígérte, azokat az építőanyagokat, amelyeket nem tudnak március 14-ig beépíteni, elszállítják. Október 23-án tüntetők egy csoportja egy építkezésen talált anyagokból épített barikádot, illetve építési törmelékkel dobálta meg a rendőröket.

A polgármesteri hivatal emellett egy zöldszámot is működtet március 15-én, amelynek kezelői folyamatosan kapcsolatban lesznek a rendőrséggel. Erre Rogán szerint azért van szükség, hogy ne fordulhasson elő - ami októberben megesett -, hogy belvárosi polgárok rendőri intézkedések miatt nem tudtak bejutni a saját lakásukba. Emellett a polgármester egyeztetni kíván mindenkivel, aki március 15-re rendezvényt jelentett be a Belvárosban.