Ékszerlopásért elítélték Kaiser Edét

Vágólapra másolva!
Egy év négy hónap börtönt kapott a móri mészárlás ügyéből ismert Kaiser Ede egy nyolc évvel ezelőtti ékszerrablásért. Bár Kaiser részvétele a móri bankrablásban megkérdőjeleződött, mivel a közelmúltban a rendőrség új gyanúsítottakra bukkant, a férfi mégsem számíthat szabadulásra: több más fegyveres rablásért - és kedden az ékszerlopásért - már elítélték.
Vágólapra másolva!

Kaiser Edét a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás miatt másfél éve jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla. Az utóbbi hetekben azonban az ügyben új gyanúsítottakat nevezett meg a Nemzeti Nyomozó Iroda, Kaiser Ede védője pedig perújítást kezdeményezett a vádhatóságnál.

Emiatt Kaiser a móri mészárlásban való részvétele - és az ügyben született életfogytiglani ítélet -, úgy tűnik, kérdésessé vált. Ugyanakkor más súlyos bűncselekmények, fegyveres rablások miatt is elítélte a bíróság, és a mostani ékszerlopási ítélet is jogerős.

Az ékszerlopási ügyben az első fokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság egy éve mondta ki Kaiser és négy társa bűnösségét. 1999 márciusában a fővárosi Mammut bevásárlóközpont ékszerboltjában Kaiser társai gyűrűvásárlás ürügyén elterelték az eladó figyelmét, eközben a többiek álkulccsal kinyitották a vitrint, és ékszereket vettek ki belőle. Kaiser a lopásban úgy vett részt, hogy figyelte a környéket.

Az ékszerlopási ügy másik vádlottja Kiglics Attila volt. Az ő neve is kapcsolatba került a móri üggyel: terhelő vallomást tett Kaiserre, amiért 25 millió forintos nyomravezetői jutalmat vehetett fel. Egyébként több bűncselekmény tárgyalásakor Kaiser vádlott-társa volt. Kiglicset első fokon az ékszerlopási ügyben egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték.