Részben leállt az eljárás a tankelkötő ellen

Vágólapra másolva!
Bizonyítottság hiányában megszüntették a hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást azzal a férfival szemben, aki tavaly október 23-án, a zavargások alatt elkötött egy tankot. Nem lélegezhet fel ugyanakkor teljesen, más bűncselekmények gyanúja miatt ugyanis tovább nyomoznak ellene.
Vágólapra másolva!

Megszüntette a hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki október 23-án elkötött egy T-34-es tankot - mondta el a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Morvai Attila az MTI-nek. Bizonyítottság hiányában szüntették meg az eljárást, minden más bűncselekmény ügyében a VI.-VII. kerületi ügyészség felügyeli a nyomozást - közölte Morvai, aki hangsúlyozta, hogy a férfi ügyében a rendőrség folytat nyomozást rongálás, jármű önkényes elvétele és közúti veszélyeztetés bűntette miatt.

A Deák tér melletti Városháza parkban kiállított régi harckocsiba október 23-án délután, a rendőrség és a tüntetők összecsapásai közben hatolt be néhány tüntető. A járművet valamilyen módon beindították és a rendőrök sorfala ellen indultak vele, de a T-34-es néhány lépéssel a rendőrök előtt megállt.

A 65 éves H. Györgyöt október 26-án engedték szabadon, miután a bíróság úgy döntött, nem állt fenn olyan ok, amely alapján további kényszerintézkedést kellett volna fenntartani a férfivel szemben. A férfit eleinte csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsították.

[origo]/MTI