Fejszével, viperával esett egymásnak két család

Vágólapra másolva!
Tömegverekedés tört ki két család között Baktalórántházán, és csak a rendőrség tudta szétválasztani őket. A csetepatéban egy résztvevő súlyos sérüléseket szenvedett - közölte a rendőrség. Másnap reggel már egy fejszét és viperát is bevetve folytatták a vitát a haragosok.
Vágólapra másolva!

A nyírségi kisvárosban vasárnap este két család tíz tagja esett egymásnak, és végül csak a riasztott rendőrök tudták leállítani őket. A rendőrök még a helyszínen kérdezték ki az érintetteket, amikor néhány házzal arrébb valaki - feltehetően az ablakon keresztül bedobott égő rongydarabbal - megpróbált felgyújtani egy házat. A lángokat a rendőrök oltották el még a tűzoltók megérkezése előtt - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs megyei rendőrség szóvivője.

A két család több tagja hétfőn a településen ismét összeszólalkozott. Egyikük egy fejsze fokával vert hátba egy másik férfit, aki a helyi rendőrőrs udvarába menekült be. Az elkövetőtől maga az őrsparancsnok vette el a baltát, és a rendőrség gyorsított eljárást indított ellene, míg a segítséget kérő sértettől is lefoglaltak egy teleszkópos fémbotot.

A további erőszak megelőzésére a rendőrség fokozott járőrszolgálatot vezetett be Baktalórántházán, és felvették a kapcsolatot az Országos Cigány Önkormányzattal is, hogy közösen találjanak megoldást a helyzet békés kezelésére. Fülöp Gergely szóvivő megjegyezte, hogy a két család között nem a mostani volt az első tömegverekedés az utóbbi években: a családtagok közül többen kaptak már jogerős büntetést csoportos erőszak miatt.