Földrengés volt Vas megyében

Vágólapra másolva!
Több helyen érezhető volt a szombat esti földrengés Vas megyében, ahol a Richter-skála szerint 2,9-es erősségű volt a földmozgás. Károk nem keletkeztek, de a helyiek több helyre telefonáltak, hogy jelezzék az eseményeket.
Vágólapra másolva!

A Richter-skála szerinti 2,9-es erősségű földrengést észleltek szombaton este Kőszegtől északra, a magyar-osztrák határ közelében - tájékoztatott Kiszely Márta, a Magyar Tudományos Akadémia Geodéziai és Geofizikai Kutató Intézetének munkatársa. "A rengést műszereink is mérték, de érkeztek hozzánk a jelenségről beszámoló telefonok is" - mondta.

A 2-es erősségűnél nagyobb földrengést már az érintett területen élő emberek is érzékelhetik. Többen számoltak be arról, hogy érezték a rengést. Szalai Ferenc őrnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: Nagygeresd községből kaptak 21 óra 40 perckor bejelentést, miszerint egy hölgy arról számolt be, hogy egy "csattanást" hallott, majd a házban rázkódni kezdtek a tárgyak.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint hozzájuk is érkeztek bejelentések, de károkról nem tudnak. A megye több településén, például Kőszegen és Bükön is érezni lehetett a rengést.