Őrizetbe vették a romlott hús forgalmazóit

Vágólapra másolva!
Két ember előzetes letartóztatását kezdeményezte a rendőrség a kecskeméti raktárban szerdán talált romlott húskészítmények miatt. A gyanú szerint az üzemeltető cég ügyvezetője utasította az alkalmazottakat, hogy dátumozzák át a lejárt szavatosságú termékeket.
Vágólapra másolva!

Négy személyt gyanúsítottként vett őrizetbe a rendőrség, közülük kettőnek az előzetes letartóztatását kezdeményezik a Kecskeméten kirobbant, romlott hús forgalomba hozatala, tárolása és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt indított bűnügyben - közölte a távirati irodával pénteken Nyikos Tamás törzszászlós, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Ellenük zártörés vétsége és rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntett gyanúja folyik eljárás.

Az ÁNTSZ és a Bács-Kiskun Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás munkatársai lakossági bejelentés alapján szerdán este Kecskemét városközpontjának egyik élelmiszerboltjában többmázsányi romlott hús találtak, ezért az üzletet azonnal bezáratták.

Molnár Zoltán megyei főállatorvos szerdán az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a bejelentés alapján az élelmiszerboltot üzemeltető cég elosztóraktárát is átvizsgálták, ahol szabálytalanul tárolt húst, húskészítményeket és tejterméket találtak, és ott engedélyhez kötött élelmiszer átcsomagolást is végeztek, ezért az élelmiszerraktárt is lezárták.

Még szerdán későn este, szintén lakossági bejelentés alapján értesültek arról, hogy a lezárt raktárból élelmiszereket szállítanak el, ezért a rendőrség segítségét kérték. A rendőrség a helyszínen tetten ért három férfit, akiket zártörés vétség megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek, de közülük két személyt elengedtek, a gazdasági társaság ügyvezetőjének azonban kezdeményezik az előzetes letartóztatását.

Nyikos Tamás az MTI-nek elmondta, hogy a gazdasági társaság ügyvezetője mellett a helyettesét, egy kecskeméti nőt is őrizetbe vettek és az ő letartóztatását is kezdeményezik. A gyanúsítás szerint, az őrizetben lévő nő, az érintett gazdasági társaság vezető-helyetteseként 2006-2007. évben több alkalommal az alkalmazottaknak olyan utasítást adott, hogy a lejárt szavatosságú hústermékeken érvényes szavatossági időpontot tüntessenek fel, és úgy hozzák azt forgalomba.

Az MTI információi szerint, a lezárt raktárban fagyasztott és átcímkézett húskészítményeket és olyan kolbászt is találtak, melynél felmerült a hamisítás gyanúja, mert közismert cégek húscímkéit is megtalálták.