Láncos bottal támadtak tüntetők egy autósra

Vágólapra másolva!
Feloszlatta a rendőrség a kormányellenes tüntetők félpályás útlezárását a 2/A főúton, miután a demonstráció néhány résztvevője összeverekedett egy autóssal. A rendőrség előállított három tüntetőt, akik a gyanú szerint nuncsakuval verték meg a sofőrt, autóját pedig összetörték.
Vágólapra másolva!

Verekedés tört ki tüntetők és egy autós között péntek reggel a 2/a főúton. A kormányváltást követelők egy kisbuszt megrongáltak, annak vezetőjét megverték. A rendőrség feloszlatta a demonstrációt, három embert előállítottak - tájékoztatta az MTI-t Lukácsi Zsuzsa, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyletese.

Egy gépkocsi vezetője és a demonstrálók között veszekedés alakult ki, majd a tüntetők közül néhányan a gépkocsit megrongálták, szélvédőjét betörték, a sofőrt pedig bántalmazták - mondta Lukácsi Zsuzsa. A szóvivő szerint korábban is voltak szóváltások az autósok és a fél útpályát lezáró tüntetők közt, de bűncselekmény nem történt.

A tüntetők közül három embert csoportos garázdaság, rongálás és testi sértés miatt előállítottak a dunakeszi rendőrkapitányságra. Lukácsi szerint a kihallgatásuk folyamatban van, csak ezt követően tudják megmondani, pontosan mi is történt. Az [origo] érdeklődésére a szóvivő azt mondta, a feloszlatott demonstrációt - amelyet eredetileg március 15-ig jelentettek be - a törvény értelmében nem folytathatják, ezután új bejelentés alapján a rendőrség mérlegeli, hogy engedélyez-e egy újabb tüntetést.

A sajtóügyeletes az MTI-nek azt is elmondta, hogy az eddigi adatok szerint a sofőrt egy úgynevezett nuncsakuval, azaz láncos bottal bántalmazták, amely veszélyes fegyvernek minősül, és már a közterületen való viseléséért is szabálysértési eljárást indíthat a rendőrség. A nuncsaku mellett viperát is találtak a rendőrök a demonstrálóknál, így ezért is szabálysértési eljárás indulhat.

A kormány lemondását követelő tüntetők tavaly október 24. óta rendszeresen demostráltak a 2/A főúton, Göd közelében. Akciójukhoz eddig négy alkalommal - legutóbb február 24-én - csatlakoztak vidéki településeken is, és "országos blokád" néven több főúton tartottak forgalomlassító demonstrációkat.

[origo]/MTI